Kate Moss legelső fotóit megtalálták egy fiókban

A fotós akkor még azt gondolta róla, nem lesz túl sikeres

Kate Moss most nagyjából olyan híres, hogy ha lefotózzák a paparazzik shoppingolás közben, akkor az adott lapszám biztosan el fog fogyni. Mikor anno a JFK reptéren felfedezte a Storm Model Management egyik ügynöke, Sarah Doukas, talán még senki sem sejtette, hogy alapjaiban forgatja majd fel a modellszakmát.

Egy évvel később szerveztek neki egy fotózást Owen Scarbiena műtermébe. A fotós akkor épp a ’90-es évek minimál stílusában alkotott, így Doukas jó szívvel ajánlotta neki az akkor még erősen zöldfülű Mosst. Owen a VICE-nak azt mondta, “Kate-nek fogalma sem volt arról, hogy miként kell egy modellnek állnia, mik az előnyös pózai. Egy csöppet visszahúzódó és félénk volt, de természetes.

A fotós iskolás stílusban, ingben és magas derekú shortban fotózta Mosst. “Nem gondoltam volna, hogy sikeres lesz. Egyáltalán nem illett a szépségideálba. Nem volt 180 magas, nem láttam benne a jövőbeli legendát. Megvolt a saját szépsége, de nem az, amire a tömegek vágytak akkor.” Mivel nem vette komolyan a modellt, a fotózás során keletkezett negatívok a fiókjában maradtak egészen mostanáig. Egy barátja emlékeztette rá, és ekkor találta meg a képeket.

megosztom

megmondom

Ajánló