Vészesen terjed egy otthoni fogszabályzós trend

Nézzétek meg, és aztán senki se próbálja ki!

Van egy olyan általános félelem, amit még a szüleink hagytak ránk, plusz ráerősítettek a filmek is, és innen már nehéz normálisan hozzáállni az egészhez. A fogorvosi kezelésekről beszélünk. Aki volt már életében fogorvosnál, és nem az utolsó utána pillanatra hagyta, amikor már dinnye méretűre dagadt a feje, az nyilván tudja, hogy nem halt bele a kezelésbe, sőt, lényegesen jobb lett az állapota.

Elég általános és szomorú dolog, hogy hatezer haj- és bőrápolási cikkünk van a fürdőszobai szekrényben, de a szájhigiéniáról még mindig csak annyit tud a legtöbb ember, hogy “tízből kilenc fogorvos ezt és ezt a fogkrémet ajánlja.” Ha van egy ősz hajszálunk, hetekig azt vizsgáljuk, hogy vajon mikor fogunk úgy kinézni, mint a nagyanyánk, viszont ha valakinek fáj a foga, az általában bevesz egy bogyót és legyint, hogy majd elmúlik. Szóval ne féljetek, inkább menjetek rendszeresen fogorvoshoz, de ne hagyjátok az utolsó pillanatra.

A videó, amit a címben említettünk, még rosszabb. Arra találta ki valami nagyokos a módszert, hogy a fogorvos és a fix fogszabályzó megkerülésével sufnituning módszerrel csökkentse a fogai közti rést. Ez amúgy sokakat zavar, szerintünk mondjuk semmi baj nincs vele, de ha valaki javítani szeretne rajta, akkor vállalja be a fogszabályzót, nincs abban semmi ciki! Ez a lenti módszer abból áll, hogy a két, egymástól távol álló fogat összeköti szorosan fogselyemmel, és így lassan egymáshoz vonja őket. Mielőtt bárki úgy gondolja, hogy ez jó ötlet, jöjjön pár lehetséges mellékhatás: károsíthatod a foggyökereid, elhalhat a csont, kieshet a fogad és mindezt elég masszív szájszag koronázza meg… Szóval nézzétek meg, és ha láttok/tudtok olyanról, aki ilyennel próbálkozik, azonnal beszéljétek le róla.

megosztom

megmondom

Ajánló