Jelentősen nőhet az új iPhone ára

Idén ősszel jobban a zsebünkbe kell nyúlni

Megbízható ipari kémek beszámolói alapján a 2017-es Apple telefonok még egy szinttel feljebb fognak ugrani. A lényeg, hogy a most használt LCD technológia helyett ezentúl OLED kijelzőkkel szerelnék fel az ősszel érkező iPhone modelleket.

A két technológia közti legfőbb eltérés az, hogy az LCD kijelzők önmagukban sötétek, oldalról apró ledekkel világítják meg őket, hogy színt kapjanak, emiatt több energiát fogyasztanak és nem minden esetben valósak a színek rajtuk. Az OLED kijelzőknél ezzel szemben minden egyes képpont egy-egy apró ledből áll, amik külön szabályozzák a színüket, az RGB színskálán mozogva. Ez a technológia sokkal mélyebb és dinamikusabb rajzolatot eredményez, a fekete szín és a fényerő is érezhetőbben jobb az LCD-nél.

A méretek tekintetében is eltérések várhatók: a legnagyobb iPhone a pletykák szerint 5.8 colos képátlóval rendelkezik majd, ami ráver az iPhone 7 Plusra is. A további, ennél kevésbé megbízható információk szerint a telefonok hátulja is üvegből lesz majd, és alumínuim helyett rozsdamentes acélból készül majd a készülék váza, ami egy kicsit olcsóbbá teszi a gyártást. Persze az őszi bejelentésig sok minden változhat, de annyi biztos, hogy az iPhone 10. szülinapján valami nagy dobásra kell számítanunk!

megosztom

megmondom

Ajánló