A Tinder szociológusa elmondja, hogyan szerezz Valentin napra randit

Jöjjön pár hasznos tanács a szakértőtől!

Minden egyes jobbra húzásnál dr. Jess Carbino, a Tinder szociológusa átfogóbb képet kap arról, hogy hogyan is épül fel az online randizás érdekes világa. Carbino 2014 óta dolgozik a Tindernél, és azóta az app már 196 országban elérhető 30 nyelven, és hetente 1.5 millió beszélgetés indul el az appnak köszönhetően. Tedd és ne tedd rovatunk következik, a szociológusnő tanácsai alapján!

Először is az elkerülendő dolgokról beszélt. Például sokkal könnyebb egy beszélgetést elindítani, egyáltalán matchet szerezni úgy, hogy alaposan ki van töltve a profilod. Ez vonatkozik például arra, hogy több kép is helyet kapjon a fotóid között, ne csak az arcodra vagy a felsőtestedre fókuszálj. Ezen kívül ne csak az instaneved vagy egy Kis herceg idézetet adja meg a bio részben, hanem fektess bele némileg több energiát. Ezeken dől el például tudat alatt az, hogy a másik fél milyen stílusban fog kommunikálni veled később! A szemüveg viselése (napszemüveg és dioptriás szemüveg egyaránt) például 15%-al rontja az esélyeinket. A kalap vagy bármilyen más fejfedő szintén csökkenti, további 12%-al. A szemnek nagyon fontos látszania, ugyanis az íriszen keresztül ítéli meg a másik fél, hogy mennyire vagyunk megbízhatóak.

A Tinder egyébként azért integrálta a Spotifyt és az Instagramot a profilok mellé, hogy még gazdagabb képet tudjon mindenki felépíteni magáról, olyan sztorikat, amik alapján még könnyebb lesz kedvelni/nem kedvelni valakit.

Valenti napon amúgy – ahogy azt sejteni lehet – jelentősen megugrik a Tinder-felhasználók száma. Átlagosan napi 1.4 milliárd jobbra vagy balra húzás történik az appban, ez tavaly Valentin napon 1.7 milliárdra ugrott fel. A beszélgetések és a matchek számában is átlagosan 10%-os emelkedést figyeltek meg az app fejlesztői.

Végül pár tanács attól, aki kábé minden matchet lát a világon. Az már biztos, hogy ha nem érzed magad biztosnak abban, hogy el tudsz indítani egy beszélgetést pusztán szavakkal, akkor érdemes egy találó GIF-et választani. A GIF ugyanis maga az audász, a kis mozgóképekkel indított beszélgetések 30%-al több választ kapnak, és tovább is tartanak. Ezen kívül a profilodat érdemes úgy megszerkeszteni a profilodat, hogy ne viselj szemüveget és fejfedőt, valamint mosolyogj! A mosolygós képekkel tűzdelt profilok ugyanis 14%-al több jobbra húzást kapnak, mint az átlagos arccal pózoló tömegek. Szóval ezeket fogadjátok meg, aztán hajrá, még nem késő estére randit szervezni!

megosztom

megmondom

Ajánló