Így ért volna véget a Jégvarázs

A film készítői meséltek egy kicsit a kasszasiker hátteréről

A Jégvarázs, eredeti nevén Frozen 2013-ban jelent meg, és azóta is masszívan érezteti a hatását a popkultúrában. Milliónyi kislány kapott Annás hátizsákot, Elsát ábrázoló tolltartót, hogy az animációs utalásokról ne is beszéljünk. A film egyik hangja, Kristen Bell mesélt már korábban az Entertainment Weekly hasábjain arról, hogy Elsa királynő eredetileg egy szupergonosz uralkodó lett volna. Most viszont a film producere, Peter Del Vecho mesélt a Jégvarázs keletkezéséről, az eredeti ötletekről és a meg nem valósított forgatókönyvről.

Mivel oly sok filmen dolgozunk, az egyes projektek szinte maguktól elkezdik mondani nekünk, hogy mi hiányzik belőlük. Csak oda kell rájuk figyelni, és máris elvezetnek abba az irányba, ami jól működne. A Jégvarázsnál is ez történt. Ott kezdtük, hogy Anna és Elsa nem is voltak testvérek. Nem is királyi családból származtak, tehát Anna nem volt hercegnő. Elsa egy önjelölt Jégkirálynő volt, velejéig gonosz módon viselkedett, mint az eredeti Andersen mesében. Szóval volt egy Jégkirálynő, vele szemben egy ártatlan női hős, a film végén pedig egy hószörnyekkel megspékelt küzdelmet láthattunk volna…

A Jégvarázs korai forgatókönyveiben volt egy közös pont, a jóslat: egy jégszívű uralkodó romlást fog hozni Arendelle királyságára. Ezután bemutatták volna Annát, a tiszta szívű hősnőt, és Elsát, az akkor még nem rokon királynőt. Megtudtuk volna, hogy anno Elsát az oltárnál hagyták, ezért megfagyasztotta a szívét, hogy többé ne tudjon szeretni. Ugrás a film tervezett végére: Kristoff megmentette volna Annát Elsa jégszörnyeitől, és Hans herceg egy lavinát indított el, nem törődve azzal, hogy az tényleg mindent elpusztít. Így derült volna ki, hogy a prófécia igazából Hansról szólt, nem Elsáról, akinek újra felolvadt volna a szíve a film végén.

Ezzel az volt a baj, hogy már láttunk hasonlót, nem kötődtünk hozzá érzelmileg, mivel ő volt a gonosz a filmben, és nem vonzó a gonosz karakter általában. Egy ponton túl azon kezdtünk agyalni, hogy muszáj Elsának ilyen gonosznak lennie? Mi lenne, ha tesók lennének? Ekkor ugrott be, hogy talán Elsa fél a saját erejétől, fél attól, hogy bánthatja a szeretteit. Ezek után egy csomó alkalmazottat behívtunk, hogy meséljenek a saját családjukról, ezáltal szerethetőbbé téve a filmes párost is.

Ezek alapján elég sokat kellett módosítani a sztorin, de ha a számokat és a rajongókat nézzük, abszolút megérte!

megosztom

megmondom

Ajánló