Ha letörlöd ezt az appot, sokkal tovább bírja az akksid

Lenne egy-két kérdésünk Mark Zuckerberghez...

Bizonyára többen vagytok úgy vele, hogy egyszer csak észreveszitek, sokkal kevesebb ideig bírja a telefonotok. Régebbel simán kihúzta másfél, esetleg kevesebb használattal két napig is, most meg inkább bedobtok egy powerbankot is, mert az éjszakát nem húzná ki a reggeli töltéssel… Persze az is számít, hogy a használat során az akku egyre jobban amortizálódik, de a merülésért az appok is felelnek – nem is kicsit! John Koetsier, egy mobilokkal foglalkozó publikált egy saját tapasztalatot, amihez egy képet is mellékelt:

Igen, az ott a Facebook app, ami a kép szerint az akksihasználat 47 százalékért felel! Tehát kétszer olyan gyorsan merül a telefon, ha feltesszük a hivatalos Fb appot, ami azért elgondolkodtató. Akinek mondjuk 16 gigás telefonja van, annak a tárhely mérete is szűkös, Zuckerberg appja viszont az akksi mellett rengeteg helyet is felzabál. Szóval mit tegyünk? Töröljük! A Chrome tökéletes arra, hogy le-fel görgessünk ismerőseink kutyás fotói között, és ha mondjuk a Messengert is törölné valaki, annak ott az Opera Mini, amiben tökéletesen megjelennek az üzeneteink is! (A Chrome-ban sajnos a Facebook korlátozásai miatt már nem.)

Ha valaki annyira ragaszkodik hozzá, hogy nem akarja törölni az alkalmazást, akkor van pár dolog, amit érdemes megtennie az akksija érdekében:

1. Kapcsold ki az automatikus videolejátszást.
2. Kapcsold ki a helymeghatározást az appnál.
3. Kapcsold ki a háttérben frissítés opciót.
4. Kapcsold ki az app figyelmeztetéseit.
5. Ne kezd hosszú-hosszú facebookozásba.
6. Zárd be teljesen az appot, ha kilépsz.
7. Vedd lejjebb a fényerőt.

Ha nincs appod, akkor nem tudsz live videót megosztani és másokét megnézni sem, elsőre nagyjából ez a legfontosabb funkció, ami hiányozhat. Azonban ha gyengélkedik az akksid, nincs jó Wi-Fi kapcsolatod, vagy csak produktívabb szeretnél lenni, akkor a Facebook app törlése egy jó opció lehet.

megosztom

megmondom

Ajánló