10 tipp a fesztiválozáshoz

Veterán vagy vagy újonc, ezek a tippek jól fognak jönni!

Teljesen mindegy, hogy fesztiválszűz vagy profi visszatérő vagy, a tippjeinket bárkinek tudjuk ajánlani! A 4-5 napnyi, esetleg egy teljes hétnyi alkohollal meghintett szabadtéri lét nem egyszerű dolog, távol a civilizációtól meg főleg nem az. Ezért összegyűjtöttünk 10 olyan dolgot, amiket érdemes megfogadni.

1. Ne érj túl gyorsan a csúcsra
A fesztiválokhoz hozzátartozik, hogy az olcsó vodkát nem szabad sajnos bevinni a kordonokkal bekerített területre, ezért aki ezt nem tudta, az nem önti ki, inkább bevágja az egészet a parkolóban, hogy ne vesszen kárba. Ez nem egy okos dolog: két óra múlva már egy pad alatt fogsz feküdni, miközben holland hippik szelfiznek veled. Ha nem emlékszel az egészre, nem volt sok teteje kifizetni a belépőt…

2. Ne húzd fel a legjobb cipőd
Sőt, egyáltalán ne húzz jó cipőt: keress egy olyan modellt, amit már nem hordanál az utcán, de azért kényelmes ahhoz, hogy végigugráld a koncerteket. Por van, sár van, eső van, na és persze tömeg, ami általában mindig letapossa a sarkad. Szóval hagyd a drága darabokat, hálás leszel magadnak!

3. Ne hagyd el a cuccaid
Kösz szépen, mondhatnád nekünk, nagyszerű tanács… De amúgy tényleg az: zsebben hordani az értékeket gagyi, ráadásul egy fűbe telepedésnél tuti ki fognak esni. Szerezz egy jó dizájnú övtáskát (nem, egy fesztiválon sose ciki), vagy a képen látható könnyű tornazsákot, az talán még praktikusabb!

4. Ne reméld, hogy tiszta maradsz
Egy több napos partizás több dolgot jelent: először is megizzadsz, aztán leöntenek valami beazonosíthatatlan nedűvel, aztán elesel és nyakig sáros leszel, végül az egész egyáltalán nem fog érdekelni. Ne add fel az alapvető higiéniát, de azért ne is dörzsöld a kezed 2 percenként glicerines fertőtlenítővel!

5. Ne öltözz túl
Egy fesztivál pontosan olyan hely, ahol nyugodtan lehetsz kalóz vagy majom, mindenkinek természetes lesz. Viszont nem érdemes órákat töprengeni az egészen, mert nem is fontos: egy mankini ugyanúgy megteszi, mint egy 6XL-es póló!

6. Ne tölts minden időt egy színpadnál
Szereted a dubstepet, a metált vagy az ukulelét, teljesen érthető, viszont új tapasztalatok új sátrakban is érhetnek, sőt! Érdemes néha otthagyni a kedvenc műfajodat és valami teljesen másba csöppenni.

7. Ne felejts el enni
Ez hülyén hangzik, de igaz: az ember általában a piálásra fókuszál egy ilyen eseményen, pedig a kaja legalább olyan fontos. Ha többet eszel, jobban bírod a pörgést, plusz ironikus módon többet is tudsz inni majd!

8. Ne felejtsd el, hol hagytad a sátrad
A zöld és a piros mellett, közvetlenül a kék előtt! De mondunk valami rémisztőt: éjszkaka ugyanúgy néz ki az összes sátor! Ha tudod, hogy sokáig maradsz a partin, vigyél egy jó lámpát magaddal, vagy egyszerűen menj aludni akkor, mikor hajnalban már elég fény van!

9. Ne kapj napszúrást
Fejfájással meg hányással veretni második naptól kezdve eléggé ratyi, szóval nem ajánljuk senkinek. Próbáld meg árnyékban leverni a sátrad, vigyél magaddal naptejet, igyál eleget és csapj a fejedbe egy kalapot, ami megvéd a naptól!

10. Ne posztolj mindent
Ez két okból is fontos: egyrészt hagy a telefonod a táskádban (ne a zsebedben, ahogy már írtuk korábban), élj meg minden pillanatot, másrészt gondolj a nem fesztiválozó ismerőseidre is, nyilván nem akarják látni az összes létező koncert rossz minőségű felvételét… Ismerkedj, kósolj bele az új előadók hangulatába és élvezd az egész élményt a mobilod nélkül!

megosztom

megmondom

Ajánló