A Sohavégetnemérős fődíjat nyert Párizsban

Az egyik legrangosabb francia független filmfesztiválon, a Paris Art and Movie Awardson győzedelmeskedett.

Tavaly decemberben került a magyar mozikba a Sohavégetnemérős. A fiatal színházi színészekből és elsőfilmes alkotókból álló stáb márciusban a Magyar Filmdíjon átvehette a közönségdíjat, a film pedig tavasszal több nemzetközi fesztivál versenyprogramjába is bekerült.

A Paris Art and Movie Awards idén harmadik alkalommal válogat a nemzetközi független filmes felhozatalból. A zsűri elnöke Mélanie Doutey színésznő volt. A Sohavégetnemérős a legjobb film mellett legjobb rendező és legjobb vágás (Mészáros Attila) kategóriájában is kapott jelölést, végül a fesztivál fődíjának számító legjobb film díját nyerte el. A film alkotói közül Tiszeker Dániel rendező, Pataki Ádám operatőr, valamint Horváth András Dezső forgatókönyvíró videóüzenetben köszönték meg Le Cinéma du Balzacban tartott díjátadón az elismerést.

Tavaly ugyanezen a fesztiválon  Angyalosy Eszter és Szőke Dániel alkotása, a Wonderland zenekar What Do You Really Wanna Say című számához készített klipje a legjobb videoklip díját nyerte.

megosztom

megmondom

Ajánló