Három új iPhone-t mutatott be az Apple

Megjelent a várva várt, teljes kijelzős modell is.

Már két hónappal a szeptember 12. Apple esemény előtt tudtuk, hogy hogy fog kinézni a legújabb iPhone, ugyanis a szivárogtatásokat idén sem lehetett kiküszöbölni. Az iPhone X néven debütált csúcsmodell, ami 1000 dolláros árcédulával érkezik, azonban elég sok olyan funkciót hozott, amit nem is sejthettünk, nézzük is ezeket! A kijelző most már a teljes előlapot beborítja (majdnem), így a home gomb meg is szűnt létezni. A kijelző aljáról kell felfelé húzni az ujjunkkal ahhoz, hogy vissza tudjunk térni a kezdőképernyőre.

Mivel home gomb nincs, ezért a biztonságos ujjlenyomat is eltűnt, helyette itt a Face ID, ami az arcunkat szkenneli be a frontkamera mellett ülő infravörös TrueDepth kamera segítségével, ami 30 ezer láthatatlan infrapontot vetít az arcunkra. A telefon természetesen por- és vízálló lett, szóval nyugodtan lehet strandolni is vele. Az Apple állítása szerint az üveg minden eddiginél ellenállóbb, ami szintén jól jön a mindennapokban.

A kamera lett a legnagyobb dobás, és mivel már a Samsung Note 8 elsütötte a kettős stabilizált lencséket, ezért ideje volt az Apple-nek is felzárkóznia. Szóval egy nagylátószögű és egy tele-lencse kapott helyet hátul, stabilizálva, új giroszkópokkal, ahogy azt kell. A felbontás továbbra is 12 megapixel, sajnos az összes gyártó beállt erre manapság.

A processzor a tavalyi A10-ről idén egy A11 Bionic nevűre módosult, ez elvileg 25%-al erősebb lesz. Plusz az üveg hátlapnak köszönhetően az Apple meglépte azt, amit 3 évvel ezelőtt kellett volna: végre van vezeték nélküli töltés. Október 27-én lehet előrendelni, november 3-án szállítják.

IFrame
IFrame

Az iPhone 8 és 8 Plus annyiban különbözik a 7 és 7 Plustól, hogy jobb basszust és hangerőt kaptak a hangszórói, megkapták az A11 Bionic chipet a feltuningolt kamerát: 4K videó 60fps-sel, 1080p videó 240fps-sel! Mi ez, ha nem a lassítások királya. A 8-as széria szintén tölthető vezeték nélkül, és a 64GB-os verzió 700 dolláros áron kapható majd. Rendelni majd szeptember 15-től lehet.

IFrame

megosztom

megmondom

Ajánló