Pitbull

Előadók

Előadók A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Pitbull

Pitbull 2004-ben mutatkozott be a miami rádiókban, azóta pedig egyedi, a basszust előtérbe helyező zenéje és a kubai hagyományokat is feldolgozó szövegei gyorsan meghozták számára a sikert.

A kubai emigránsok gyermekeként Miamiban született srác a kubai költő, José Martí versein és a miami basszus-dallamokon nevelkedett, mindezt pedig később saját számaiba is átemelte. Korai zenei élményeit a keleti part bandái határozták meg, ám érettebb fejjel inkább a nyugati parti zenei hatások felé fordult. Pitbull már fiatalon igyekezett megmutatni rap-tehetségét társainak, és hamarosan már Luther

...

Kiemelt videók

RSS

Planet Pit

Pitbull, We Are One (Ole Ola) (feat. Jennifer Lopez & Claudia Leitte)

Pitbull Hírek

Frissítve: 2013. július 2.
RSS
Casper Smart állítólag szembesítette a dívát a vádakkal, de ő csak nevetett.
Megvannak a 2013-as Nickelodeon Kids’ Choice Awards nyertesei
Ezekre pörgött idén nyáron Fluor
Eszti a legújabb slágerek mellett régebbi nótákat is beválasztott nyári kedvencei közé

Teljes biográfia

Pitbull 2004-ben mutatkozott be a miami rádiókban, azóta pedig egyedi, a basszust előtérbe helyező zenéje és a kubai hagyományokat is feldolgozó szövegei gyorsan meghozták számára a sikert.


A kubai emigránsok gyermekeként Miamiban született srác a kubai költő, José Martí versein és a miami basszus-dallamokon nevelkedett, mindezt pedig később saját számaiba is átemelte. Korai zenei élményeit a keleti part bandái határozták meg, ám érettebb fejjel inkább a nyugati parti zenei hatások felé fordult. Pitbull már fiatalon igyekezett megmutatni rap-tehetségét társainak, és hamarosan már Luther Campbell oldalán szerepelhetett a Lollipop című kislemezen. Pitbull első igazi dala azonban Lil Jon Kings of Crunk című 2002-es albumán jelent csak meg, majd a hosszú bemutatkozási időszak után végre kiadhatta M.I.A.M.I. című debütáló albumát, melyről a Lil Jon producerkedésével készült Culo lett az első valódi sikere.


Pitbullt ezután számos helyre hívták vendégszerepelni, méghozzá olyan neves előadók mint a Ying Yang Twins vagy éppen az Elephant Man. Pitbull 2005-ös Money Is Still a Major Issue című összeállítása tartalmazza a legjobb, együttműködésben készült számait, kiegészítve pár remix-szel és kiadatlan számmal. 2006-os kislemeze a Bojangles tovább öregbítette hírnevét, és vezette be következő albumát, az El Mariel-t, mely rendkívüli népszerűségnek örvendett rajongói körében. 2007-ben jelent meg a következő stúdióalbuma The Boatlift címmel, melyről a Go Girl című szám érte el a legnagyobb sikert. Két évre rá került a boltokba a Rebelution, melyről az első kislemez, az I Know You Want Me (Calle Ocho) a második helyig jutott a Billboard 100-as listáján. Ezután Pitbull leszerződött a Sony Music-hoz és létrehozta saját kiadóját, a Mr. 305 Inc.-et. Ettől kezdve Pitbull igazi nagyágyúnak számított a rap-szcénában, és neves előadókkal dolgozott együtt, így többek között Pharrell Williams-szel a Blanco című kislemezen és a The Neptunes-szel a Hotel Room Service-en. Az utóbbi kislemez a Hot100-as listán a kilencedik helyig jutott.


Album(ok):

  • 2004: M.I.A.M.I.
  • 2005: Money Is Still a Major Issue
  • 2006: El Mariel
  • 2007: The Boatlift
  • 2008: Rebelution